Το νέο βιβλίο "ΦΥΣΑΕΙ" της Κάκιας Ξύδη

ΦΥΣΑΕΙ......

Το καινούργιο βιβλίο της αγαπημένης Κάκιας Ξύδη μας εξέπληξε! Κι αυτό το ομολογώ έχοντας διαβάσει όλα της τα βιβλία. Αυτό το βιβλίο έχει κάτι ξεχωριστό, όμως συνάμα δοσμένο με το τόσο γνώριμο γράψιμο της Κάκιας. Σύμφωνα με ότι έχει πει η ίδια κι όσοι προλόγισαν το βιβλίο της είναι μικρές, σπονδυλωτές ιστορίες.
Κάθε ιστορία μπορεί να σταθεί και μόνη της σαν ένα αυτοτελές διήγημα. Αλλά και όλες μαζί «φωνάζουν» μια μεγάλη ιστορία αγάπης.
Εγώ θα χαρακτήριζα αυτό το νέο πόνημα της Κάκιας Ξύδη σαν ένα ημερολόγιο συναισθημάτων. Σε κάθε του κεφάλαιο βρίσκεις κάτι από τον εαυτό σου. Κι όσο κι αν προσπάθησα να διαλέξω ένα σαν το πιο αγαπημένο μου, δεν τα κατάφερα.  Χάθηκα στο «Κατεχωρήθη: Παρελθόν». Πόνεσα με το «Αστέρι». Μούσκεψα με την «Βροχή». Γέμισα αναμνήσεις με τα «Παπάκια». Και κάπως έτσι θα μπορούσα να μιλάω ατέλειωτες ώρες για κάθε ξεχωριστό κεφάλαιο που έβρισκα μέσα κάτι από μένα.
Πραγματικά είναι ένα βιβλίο που φωνάζει ΑΓΑΠΗ-ΕΡΩΤΑΣ-ΖΩΗ. Και η Κάκια Ξύδη μας απέδειξε πόσο έμπειρη είναι να μας μεταφέρει αυτές τις έννοιες με την γραφή της κατευθείαν στην καρδιά μας.

Ας φυσάει λοιπόν ούριος άνεμος για να ανεβάσει πολύ ψηλά το βιβλίο σου Κάκια μου.

3 σχόλια:

  1. Ουριος ανεμος λοιπον να ΦΥΣΑΕΙ για να ανεβασει πολυ πολυ ψηλα το νεο σου βιβλιο Κακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουριος ανεμος λοιπον να ΦΥΣΑΕΙ για να ανεβασει πολυ πολυ ψηλα το νεο σου βιβλιο Κακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ Μαίρη μου για την όμορφη κριτική σου, για τα λόγια καρδιάς που έγραψες για μένα και το βιβλίο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή