Καλή Σχολική Χρονιά!


Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά για τους μαθητές αλλά και καλό κουράγιο στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς.

Οι μεν μαθητές θα κλιθούν και πάλι να παλέψουν με "νέα" συστήματα, τρόπους εξετάσεων, τετράμηνα αντί για τρίμηνα...μια ατέρμονη πάλη χωρίς αντίκρισμα; Θέλω να πιστεύω ότι κάθε αλλαγή είναι για το καλύτερο, αλλά δεν είμαι και απόλυτα σίγουρη γι αυτό. Πιστεύω ότι στην παιδεία τα πράγματα είναι πολύ "θολά" και χρειάζεται το νυστέρι να μπεί πολύ βαθιά. Υπάρχει θέμα ακαταλαβίστικων βιβλίων, έχετε προσπαθήσει να διαβάσετε, για παράδειγμα, το βιβλίο των Θρησκευτικών; Αν βγάλετε άκρη, πεστε το κι εμάς.
Υπάρχει θέμα συμπεριφοράς καθηγητών και μαθητών. Καθηγητές που απαιτούν τις εργασίες με e-mail (άκουσον άκουσον!) ή από υπολογιστή χωρίς να αναρωτιούνται αν όλοι οι μαθητές έχουν την δυνατότητα του υπολογιστή. Βέβαια, υπάρχουν και οι ευσυνήδειτοι καθηγητές.  Τι να πεις γι αυτούς; Μόνη τους ανταμοιβή η αγάπη τω μαθητών τους.

Υπάρχουν και οι γονείς από την άλλη πλευρά που έχουν να παλέψουν με την "δωρεάν παιδεία". Είτε αυτά είναι βιβλία, γραφική ύλη είτε φροντιστήρια. Καλό τους κουράγιο λοιπόν.

Ας φανούμαι λοιπόν πιο αισιόδοξοι φέτος κι ας προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, μαθητές, καθηγητές και γονείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου