Η ΘΕΙΑ ΛΕΝΑ...ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε αυτη την εκπληκτική έκδοση των παιδικών μας χρόνων. Δεν θα ξεχάσω την πρωινή εκπομπή της Κυριακής, όπου η θεία Λένα ανέφερε ονόματα (στην τύχη υποθέτω) κι εμείς περιμέναμε σαν χαζά. Κι όταν ακούγαμε το όνομά μας, η χαρά μας ήταν απερίγραπτη.

Είναι πραγματικά ένα φόρος τιμής για την Αντιγόνη Μεταξά που μεγάλωσε γενιές και γενιές.


"Η αγαπημένη ραδιοφωνική εκπομπή « Ώρα του Παιδιού», με την οποία μεγάλωσαν τα Ελληνόπουλα στις δεκαετίες του ’50 και του ’60, ήταν το έργο της Αντιγόνης Μεταξά, της θρυλικής Θείας Λένας του ραδιοφώνου. 
Πρωτοπόρος παιδαγωγός η Αντιγόνη Μεταξά, εκτός από τις ραδιοφωνικές και τις τηλεοπτικές της εκπομπές που την έκαναν γνωστή, έγραψε επίσης και πολλά βιβλία για παιδιά, που αγαπήθηκαν όσο λίγα!

Το πρώτο από αυτά, το οποίο κρατάτε στα χέρια σας, επιστρέφει σε μια νέα έκδοση, για τα σημερινά παιδιά, τα εγγόνια των πρώτων αναγνωστών του που τόσο το αγάπησαν. Στις σελίδες του φιλοξενούνται παραμύθια και ιστορίες από όλο τον κόσμο που ακούστηκαν από το ραδιόφωνο, εικονογραφημένα από καλλιτέχνες που έγιναν διάσημοι για το έργο τους.
 Ένας φόρος τιμής για την πιο σημαντική παιδαγωγό στη χώρα μας, ένας θησαυρός για τα σημερινά παιδιά."
Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου