Η Κέρκυρα της Λένας Δεμερτζή

Σημερινή μας φιλοξενούμενη στα αφιερώματα ταξιδιωτικών προορισμών είναι η Λένα Δεμερτζή και μας παρουσιάζει την Κέρκυρα.

Κέρκυρα,  η αρχόντισσα του Ιονίου.           Η Κέρκυρα ανήκει αδιαμφισβήτητα σ’ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας. Το Βενετσιάνικο στοιχείο βρίσκεται διάχυτο σε ολόκληρο το νησί, με αποκορύφωμα τη γραφική πόλη της Κέρκυρας. Ο κοσμοπολίτικος αέρας της κάνει τον κάθε επισκέπτη να θαυμάζει την αρχοντιά της. Η μεγάλη πλατεία Σπιανάδα προσφέρεται για βόλτα, καφεδάκι, ή φαγητό, κυρίως το βράδυ που φωτισμένη έχει την δική της αίγλη. Το Παλιό και το Νέο Φρούριο είναι δύο σημεία που αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Από εκεί μπορεί κάποιος να θαυμάσει την υπέρτατη θέα και να φωτογραφηθεί. Επιπλέον, το Κανόνι είναι ένα από τα πλέον φημισμένα αξιοθέατα του νησιού. Εκτός από το εκκλησάκι της Παναγίας των Βλαχερνών μπορεί κανείς να δει από εκεί τα αεροπλάνα να περνάνε κυριολεκτικά πάνω από το κεφάλι του, μιας και το αεροδρόμιο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Μια βόλτα μέσα στα στενά καντούνια της θα κάνει τον καθένα να λατρέψει την ζωή της Κέρκυρας. Νοικοκυρές που συνομιλούν από τα παράθυρα, οι φημισμένες μπουγάδες που κρέμονται από σπίτι σε σπίτι καθώς και οι μυρωδιές από τα θεσπέσια κερκυραϊκά φαγητά θα δικαιώσουν τον καθένα για την επιλογή του.                                                                                                                                                   

          Στη Βόρεια Κέρκυρα βρίσκεται μια παραλία εξαιρετικής ομορφιάς γνωστή ως “Canal damour  δηλαδή «Τα κανάλι του Έρωτα». Ο μύθος λέει πως εάν ένα ζευγάρι κολυμπήσει σ’αυτά τα νερά θα είναι για πάντα μαζί.   

         Στην αντίθετη πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα στην νοτιοδυτική πλευρά, υπάρχει η παραλία Ισσός. Οι εξωτικοί αμμόλοφοι, τα γαλαζοπράσινα νερά και η απέραντη παραλία συνθέτουν ένα εκπληκτικό προορισμό, άξιο της φήμης του νησιού.

       Η Κέρκυρα είναι ένα νησί που, κατά την γνώμη μου, μπορείς να το επισκεφθείς όλο το χρόνο. Ωστόσο, τόσο το καλοκαίρι, όσο και το Πάσχα είναι στο αποκορύφωμα της. Τα υπέροχα έθιμα το Πάσχα με το φημισμένο σπάσιμο κανατιών είναι κάτι που σίγουρα θα μείνει αξέχαστο σε όποιον το έζησε.                                                                                                          

     Η Κέρκυρα, μέσα από τα δικά μου μάτια, είναι ένα άκρως ερωτεύσιμο νησί, με ομορφιές που δεν τις χορταίνεις ποτέ. Κάθε φορά που πηγαίνω, με γοητεύει σαν εκείνη την πρώτη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου