Σωτηρία ΚυρμανίδουΤην Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 19.30 στον χώρο τέχνης και πολιτισμού "ΔΕΛΗΟΛΑΝΗΣ" (Συγγρού 100 απέναντι από το ΦΙΞ), θα συναντήσουμε την συγγραφέα και ποιήτρια Σωτηρία Κυρμανίδου. 

Δύο λόγια για την συγγραφέα και το έργο της:

Η Σωτηρία Κυρμανίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, έχει ρίζες από το Νέο Πετρίτσι Σερρών και παρακολούθησε τις εγκύκλιες σπουδές της στο Σιδηρόκαστρο. Στη συνέχεια σπούδασε Κοινωνική Εργασία στην Αθήνα. Διορίστηκε και υπηρέτησε ως κοινωνική λειτουργός στο ΠΙΚΠΑ-ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου, ενώ από το 1989 εργάσθηκε στην οικογένεια της Ειδικής Αγωγής (Ειδικό Δημ. Σχολείο Σερρών- Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Σερρών) μέχρι τον Ιούνιο του 2010, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.
Το 2000 απέκτησε το πτυχίο της ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ Θεσσαλονίκης. Διεξήγαγε κοινωνική έρευνα, προκειμένου να αρχίσει τη λειτουργία του το ΚΑΠΗ Σιδηροκάστρου. Με πρωτοβουλία της ιδρύθηκε Κοινωνική Υπηρεσία στο Δήμο Σιδηροκάστρου, όπου προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της επί δυόμιση χρόνια.
Έχει συνεργαστεί με τοπικούς φορείς και συστηματικά με τη ΝΕΛΕ Σερρών ως επιμορφώτρια. Με πρόγραμμα του ΙΔΕΚΕ πραγματοποίησε συμβουλευτική με ομάδες γονέων. Είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο "ΡΑΔΙΟ-ΚΙΒΩΤΟΣ" της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης με δύο εβδομαδιαίες εκπομπές ("Συντροφεύοντας" και "Φυλλομετρώντας και αναπολώντας").
Έχει τιμηθεί από το Δήμο Πετριτσίου επί δημαρχίας κ. Βαγγέλη Παπάζογλου για το κοινωνικό και συγγραφικό της έργο. Συνεργάσθηκε με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης - τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης, κατεύθυνση Κοινωνικής Εργασίας, ως εκπαιδεύτρια φοιτητών.
Διακρίθηκε με το δεύτερο βραβείο ποίησης από την Ένωση Συγγραφέων Νομού Σερρών σε διαγωνισμό της το 2004 με το ποίημα "Ελαφρύτερο".
Επίσης από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών με το τρίτο βραβείο ποίησης το 2008, με το ποίημα "ΑΓΑΠΗ" και με το δεύτερο βραβείο το 2009, για το διήγημα, "θρηνωδούσα πόλις". Έλαβε τιμητική διάκριση από την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, επίσης για πεζό κείμενο. Έχει δύο παιδιά, τον Αβραάμ, καθηγητή πληροφορικής με μεταπτυχιακές σπουδές και την Ελένη, κοινωνική λειτουργό.
Έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές, παραμύθια, εκπαιδευτικού περιεχομένου βιβλία και άλλα.


Τίτλοι στη βάση Βιβλιονέτ
(2011)
Ο κυρ-Δρόμος, οι οδηγοί και όλοι εμείς..., Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
(2011)
Στα μονοπάτια του φόβου, Κυρμανίδου Σωτηρία Θ.
(2010)
(2010)
Ήμουν του στάβλου ένα άχυρο..., Κυρμανίδου Σωτηρία Θ.
(2010)
Πες το με μια ευχή, Κυρμανίδου Σωτηρία Θ.
(2009)
(2008)
Το ταξίδι της απορίας, Κυρμανίδου Σωτηρία Θ.
(2006)
Το τραγούδι της συγγνώμης, Κυρμανίδου Σωτηρία Θ.
(2004)
(2004)
Κελάρυσμα ψυχής, Κυρμανίδου Σωτηρία Θ.
(2004)
Το γιορτάσι της αγάπης, Κυρμανίδου Σωτηρία Θ.
(2003)
Ο αετός και το σπουργίτι, Κυρμανίδου Σωτηρία Θ.
(2002)
Αγάπης μύρο, Κυρμανίδου Σωτηρία Θ.

Συμμετοχή σε συλλογικά έργα
(2011)
Γραφής έργα, Ωρίωνας
(2011)
Το δελφινάκι νικητής..., Επίνοια - Ελληνογερμανική Αγωγή
(2008)
Υπάρχουν ποιητές;, Μαλλιάρης Παιδεία


Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία και θα είμαστε εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου