Συνέχεια ταξιδιωτικού αφιερώματος

Συνεχίζουμε το αφιέρωμα μας σε ταξιδιωτικούς προορισμούς που αγαπήσαμε και φιλοξενούμε σήμερα την Ελένη Αργυροπούλου, στην οποία ευχόμαστε καλή χρονιά στην Φολέγανδρο που βρίσκεται σαν αναπληρώτρια δασκάλα.


Στολίδια της Ελλάδας

Ομολογώ ότι είμαι ερωτευμένη με τα Χανιά και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Ο φάρος, η παλιά πόλη, τα στενά δεν μπορούν παρά να σε μαγέψουν. Αγαπημένες παραλίες του νομού ο Μπάλος και το Κεδρόδασος.

Αναμφισβήτητα η Κρήτη αποτελεί ένα νησί γεμάτο εκπλήξεις, κρυμμένες και φανερές ομορφιές.

Μετά από πολλά ταξίδια στα Χανιά, φέτος ανακάλυψα και την άλλη πλευρά της Λεβεντογέννας. Ταξίδεψα στο Λασίθι και εντυπωσιάστηκα από τις μοναδικές του παραλίες. Η Ερημούπολη, ο Ίτανος και ο Ξερόκαμπος αποτελούν πια τις αγαπημένες μου παραλίες του Λασιθίου.

Πολλά και τα μοναστήρια της Κρήτης που με εντυπωσίασαν με την ομορφιά τους . Μονή Τσαγκαρόλων, Πρέβελης , Αρκαδίου και πόσα ακόμη.

Δεν θα μπορούσα όμως να μη μιλήσω και για τη λατρεμένη Μεσσηνία που έχει τόσα να σου δείξει. Αγαπημένη παραλία αυτή της Γιάλοβας που πλέον επισκέπτομαι κάθε χρόνο.  Η Πελοπόννησος είναι γεμάτη ομορφιές και καταπληκτικές παραλίες και πιστεύω ότι αξίζει να την επισκεφτεί ο καθένας οργανωμένα ώστε να μπορέσει να δει όσο περισσότερα μπορεί, και είναι πολλά αυτά. Μονεμβασιά, Μυστράς, Μεθώνη, Κορώνη, Ελαφόνησος, Καλάβρυτα, Πολυλίμνιο, Πύλος, Νέδα, Κυπαρισσία, Καλαμάτα, Ναύπλιο και πόσα άλλα μέρη που σε περιμένουν  να τα γνωρίσεις διάσπαρτα σε όλη την Πελοπόννησο.

Θα κλείσω αναφέροντας και τη μεγάλη αγάπη μου που είναι οι Κυκλάδες. Αυτή τη μοναδική θέα με τα άσπρα σπιτάκια, τα στενά σοκάκια και την καταγάλανη θάλασσα που δεν συναντάς πουθενά αλλού. Σύρος, Μύκονος, Σέριφος, Κύθνος , Κουφονήσι  κάποια από αυτά που επισκέφτηκα και αγάπησα. Επόμενες πινέζες που θέλω να μπουν στον ταξιδιωτικό μου χάρτη είναι και τα υπόλοιπα κυκλαδονήσια!

Ελένη Αργυροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου