8 ΜΑΡΤΙΟΥ - Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ -2


ΕΛΕΝΑ ΛΙΑΤΟΥ«ΓΥΝΑΙΚΑ»

Γυναίκα θνητή, παιχνίδι στα χέρια του χρόνου, που όµως αθάνατη γίνεσαι, θεά νιώθεις κάποιες στιγµές σαν στης ηδονής τη δύνη αφήνεσαι. Γέρνεις το σώµα απαλά να ξαποστάσεις για λίγο απ’ το χείμαρρο που ξέσπασε µέσα σου. Τα χέρια απλωµένα, έτοιµα να αγκαλιάσουν τα ουράνια, ακολουθώντας το απαλό πέταγµα των χρυσών φτερών σου. Η λεπτή σου µέση λυγισμένη, προσδίδει στο γλυπτό θηλυκότητα και τα µαλλιά σου, χείµµαρος άλλοτε, πάγωσαν στου χρόνου το πέρασµα. Δυό χρυσά φτερά βγάζεις στους ώµους και στα ουράνια ψηλά πετάς, να αγναντέψεις απ’ του ουρανού το απέραντο γαλάζιο, τον κόσµο ετούτο που σε γέννησε. Είναι οι στιγµές εκείνες που η αγάπη ξεχυλίζει απ’ το σώµα και την ψύχη σου και στάζει ευτυχία το είναι σου όλο. Είναι οι στιγµές εκείνες που η ύπαρξη σου παίρνει φως, χρώµα, και φωνή και σου θυµίζει πως σε µία άλλη διάσταση µπορείς να φτάσεις… εκεί που η ψυχή σε πάει…


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Έλενα Λιάτου είναι εκπαιδευτικός, συγγραφέας, εικονογράφος. Έχουν εκδοθεί παιδικά έργα της και ποιητικές συλλογές, ύστερα από βραβεύσεις. Είναι µέλος του κύκλου, της Γ.Λ.Σ, της Π.Ε.Λ, του κυπριακού Συνδέσµου παιδικού βριβλίου και του Δικτύου «Διαβάζω για τους άλλους.» Έχει παρακολουθήσει «Σεµινάριο Ηχογράφησης» και ηχογραφεί παραµύθια και βιβλία για παιδιά µε προβλήµατα όρασης. Πήρε µέρος σε έρευνες του κοινωνιολόγου Δ. Ζερβού οι οποίες έχουν εκδοθεί και χρησιµοποιούνται σε πανεπιστηµιακό επίπεδο. Συµµετέχει σε παρουσιάσεις σε Δηµοτικές βιβλιοθήκες, φεστιβάλ, τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές εκποµπές συµβάλλοντας στην προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας. Είναι υπεύθυνη σχολικής βιβλιοθήκης. Παρακολούθησε στη «Σχολή Πατάκη» «Τµήµα Δηµιουργικής Γραφής», στο «Ελεύθερο Πανεπιστήµιο» «Μαθήµατα Λόγου για παιδιά και εφήβους» και πλήθος εκπαιδευτικών σεµιναρίων και το «εργαστήρι Δηµιουργική Γραφής Βόλου» µε καθηγητή τον Δ. Λεϊµονή. (2017 - 2017) Γράφει παιδικό θέατρο, οργανώνοντας παραστάσεις ύστερα από σπουδές στο Λαϊκό Πανεπιστήµιο στο «Σχολικό Θέατρο.» Συνεργάζεται µε εκδόσεις Σµυρνιωτάκη, εντύποις, ωρίωνας, Δυάς, Οσελότο, Φυλάτος, Νοσταλγία, Ρουµελιώτη, Διάνυσµα και τον κύκλο, ελληνικού παιδικού βιβλίου κυκλοφορώντας το συλλογικό έργο «Το γέλιο κάνει καλό στο σχολείο» για φιλανθρωπικό σκοπό. Στο συγκεκριµένο τόµο, συνεργάστηκε µε αξιόλογο ονόµατα όπως Α. Βαρελλά, Ε. Τριβιζάς, Β. Ηλιόπουλος, Χ. Μπουλώτης, Λ. Πέτροβιτς κ.α Έχουν εκδοθεί 15 βιβλία της ατοµικά και συλλογικά. Είναι υπό έκδοση 3 ακόµη. Ταξιδεύοντας στο µαγικό κόσµο των παραµυθιών ξαναγίνεται παιδί και µε της φαντασίας τα φτερά, υπόσχεται στους µικρούς φίλους, ταξίδια µακρινά! Ταξίδια ονειρεµένα!!


...συνέχεια του αφιερώματος μας στην Ημέρα της Γυναίκας. Θα δημοσιεύσουμε ότι μας στείλετε. Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου