Συνέντευξη από την Ευφροσύνη Γατή

Η Ευφροσύνη Γατή είναι μια νέα συγγραφέας που πρόσφατα παρουσίασε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο "Εύθραυστη Ευτυχία". Σας παραθέτουμε την "ανάκριση".

1.- Θυμάσαι την πρώτη φορά που αποφάσισες να εκδώσεις; Μπορείς να μας πεις τι σε ώθησε στην συγγραφή;
Η πρώτη μου φορά είναι αυτή τώρα, με το βιβλίο μου ‘’Εύθραυστη ευτυχία’’. Με ώθησε η αγάπη μου για την συγγραφή. Το αίσθημα που νιώθεις όταν δημιουργείς κάτι δικό σου.
2.- Πως νοιώθεις κάθε φορά που βλέπεις ένα βιβλίο σας τυπωμένο;
Νιώθω μεγάλη χαρά και συγκίνηση. Η ικανοποίηση ότι ένα από τα όνειρά μου πραγματοποιήθηκε!
3.- Πόσα και ποια βιβλία έχεις γράψει;
Έχω γράψει και άλλα βιβλία που περιμένουν την σειρά τους στο συρτάρι μου. Το πρώτο που εκδόθηκε από την Ήρα Εκδοτική, και την ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό, είναι η ‘’Εύθραυστη ευτυχία’.
4.- Από πού αντλείς τα θέματα σου;
Τα πάντα για μένα είναι έμπνευση. Από το πιο απλό που θα δω δίπλα μου, μια εικόνα για παράδειγμα, μέχρι και τα πιο σημαντικά γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας.
5.- Υπάρχει κάποιο από τα βιβλία σου που ξεχωρίζεις;
Ξεχωρίζω την ‘’Εύθραυστη ευτυχία’’ και για τον λόγο αυτό επέλεξα να εκδοθεί το συγκεκριμένο.
6.- Ποιοι Έλληνες ή ξένοι συγγραφείς σε έχουν επηρεάσει;
Δεν θεωρώ ότι έχω επηρεαστεί από κάποιον συγγραφέα. Μου αρέσει να διαβάζω βιβλία άλλων συγγραφέων και προτιμώ αρκετούς για διαφορετικό λόγο τον καθένα.
7.- Οι Έλληνες σήμερα διαβάζουν και τι προτείνεις για την αύξηση της αναγνωσιμότητας;
Ναι, θεωρώ ότι διαβάζουν αρκετοί. Πρέπει όμως ο καθένας να βρει και να επιλέξει μόνος του το είδος που προτιμάει, χωρίς να ακούει τόσο τις κριτικές και τα σχόλια των άλλων. Στον καθένα μας αρέσουν διαφορετικά πράγματα και είναι εντελώς φυσιολογικό αυτό.
8.- Περιμένουμε κάτι καινούργιο;
Ναι, κάτι ετοιμάζω, αλλά θα σας το αφήσω για έκπληξη!
9.- Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το γράψιμο;
Να ακολουθήσει το όνειρό του! Σας ευχαριστώ.

Περίληψη 
Η ζωή της μικρής Ρωξάνης και της αδερφής της, Αριστέας, δυσκολεύει περισσότερο όταν η μεγαλύτερη αδερφή τους, η Τασούλα, το σκάει από το σπίτι. Κι ενώ η ντροπή και ο φόβος για την πατρική εξουσία και την κλειστή κοινωνία οδηγούν την Τασούλα στην Αθήνα, στο μικρό χωριό τα προβλήματα εντείνονται και οδηγούν στην καταστροφή. Η Ρωξάνη φυγαδεύεται στη συμπρωτεύουσα από τη μητέρα της, και η ελπίδα παίρνει για εκείνη τη μορφή μιας φιλίας ζωής κι ενός μεγάλου έρωτα που αποδεικνύεται καταδικασμένος. Χρόνια αργότερα, χάρη στα καπρίτσια της μοίρας, οι ζωές των αλλοτινών εραστών συγκρούονται. Καθώς το παρελθόν στοιχειώνει γι’ άλλη μια φορά το παρόν, η ευτυχία φαντάζει εύθραυστη και την αξίζουν μόνο όσοι έχουν τη δύναμη να παλέψουν ξανά για να τη βρουν.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 
Η Ευφροσύνη Γατή γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Σπούδασε νοσηλευτική και εργάζεται ως νοσηλεύτρια στον ιδιωτικό τομέα. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά και λατρεύει τη μουσική και το διάβασμα. Από πολύ μικρή ηλικία έβαζε τις σκέψεις της σε χαρτί και έγραφε ιστορίες που διάβαζε στην οικογένεια και τους φίλους της. Είναι παντρεμένη και έχει δύο γιους. Αυτό είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.
Καλή επιτυχία Ευφροσύνη και σύντομα περιμένουμε και το επόμενο βιβλίο σου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου