Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ στο Θέατρο ΕΞ ΑΡΧΗΣ


Την περασμένη Κυριακή 29 Απριλίου παρακολούθησα μια παιδική παράσταση στο Θέατρο ΕΞ ΑΡΧΗΣ που είναι και το θεατρικό εργαστήρι της κυρίας Ελένης Τσακάλου. Η Ελένη Τσακάλου μαζί με τα "παιδιά" της και τους νεαρούς ηθοποιούς που την πλαισιώνουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Με πολύ κέφι και μεράκι παίζουν παιδικά παραμύθια, δοσμένα με μια άλλη όψη και πολλά μηνύματα.
Συγκεκριμένα, παρακολούθησα την "Κοκκινοσκουφίτσα" από μια άλλη οπτική. Η "ανυπάκοη" κόρη που συμβουλεύει τα παιδιά να ακούν τους γονείς τους, ο κακός λύκος που είναι μάλλον πεινασμένος ο καημένος, δεν θέλει να φάει τη γιαγιά αλλά την κοτόσουπα της και η βόλτα στο δάσος που παραπέμπει σε περιβαλλοντικές συμβουλές.
Οι ηθοποιοί προτρέπουν τα παιδιά να συμμετέχουν στην παράσταση με ερωτήσεις και με διαδραστικό παιχνίδι κι αυτά ανταποκρίνονται άμεσα.
Από το όλο διασκεδαστικό κλίμα δεν μπόρεσα να ξεφύγω ούτε εγώ και συμμετείχα ενεργά αλλά και γέλασα με την καρδιά μου.
Συνιστώ στους γονείς ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις αλλά προτρέπω και τους εκπαιδευτικούς να ζητήσουν να τους επισκεφτεί η θεατρική ομάδα που μπορούν να παίξουν στα σχολεία.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελένη Τσακάλου αλλά και τους Γρηγορία Αυγερινοπούλου και Άγγελο Κούκο για την όμορφη παράσταση που μας χάρισαν και να τους ευχηθώ ότι καλύτερο!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου